Willem Wolthuis

Willem Wolthuis (1940) viool - altviool.

Willem kreeg zijn eerste vioolles op zijn 6e levensjaar te Winschoten. Op zijn 16e startte hij een privé opleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Zijn leermeesters waren Rinie Larsen, Wolfgang Thomasius, Maurits van de Berg senior, Jo Juda en Jacques Meyer. Vanaf zijn 16e deed hij trombone als bij-instrument en ook in diezelfde tijd een opleiding aquarelleren aan de Academie Minerva te Groningen. Op zijn 21e werd hij violist bij de GOV (Groninger orkest vereniging) nu het N.N.O . tot 1990. Willem speelde in vele ensembles zoals Romanesca , het salon orkest Pluche, Les Bohèmes en het Dixieland Orkest The Society Jazz Band met Willem op de trombone. En tot slot het Kreisler trio.

www.willemwolthuis.nl

   
Don Hofstee

Don Hofstee (1962) gitaar - viool.

Vanaf zijn 8e jaar is Don met muziek bezig en ging eerst naar de muziekschool in Harderwijk. Daarna doorliep hij het conservatorium te Zwolle voor viool UM, zijn docenten waren oa; Han Holsbergen en Remi Baudet. Vanaf zijn 15e kreeg hij interesse voor de gitaar wat op het conservatorium zijn bij- instrument was. Uiteindelijk studeerde hij nog twee jaar gitaar lichte muziek als hoofdvak aan het conservatorium bij Ruud de Wit en Hans Voogd. Momenteel is hij naast muzikant werkzaam als instrumentbouwer/reparateur. In de loop der jaren heeft Don in verschillende orkesten, formaties en bands gespeeld. o.a. het Vestibule ensemble waarmee hij een tournee naar Australië en Indonesië maakte, Romanesca, Zazouswing (hot club), ensemble Mirasol, Tsigani, Het Nederlands Symfonie Orkest Light en tot slot het Kreisler trio. Met recht een "duizendpoot".

www.donhofstee.nl

   
Bert Drewes

Bert Drewes (1944) contrabas - piano.

Bert ontving zijn eerste baslessen van Piet Rikkers. Van zijn vader kreeg hij zijn eerste pianolessen, later bij Leo Syperda. Hij studeerde bas bij Jo Jacobs en daarna bij Leon Groen. In 1969 werd hij bassit in het Rotterdams Philharmonisch orkest. Later kwam Bert weer naar Groningen waar hij een plaats kreeg in het N.N.O. Waar hij na vijf jaar de solo plaats van Piet Rikkers overtnam. Hij speelde in diverse klassieke ensembles o.a. bij Romanesca, Pluche en nu bij het Kreisler trio.
   
Guzel.jpg

Guzel Ahkmetshina, zang

Guzel zingt volksmuziek uit Rusland die door de veelkleurige arrangementen van het Kreisler trio tot klinken wordt gebracht. Heerlijk swingend, temperamentvol, maar ook sentimenteel en romantisch.

Salon muziek, het klassieke Django-repertoire en swing nummers klinken geheel actueel met nieuwe teksten van Guzel en zijn uitgebreid met Russische, Zigeuner en Poolse songs, wat kan gezien worden als theaterprogramma dat warmbloedig en temperamentvol en brug slaat tussen Oost en West.

www.guzelvandewolga.com